Hádzanár A. Radčenko obhájil titul najúspešnejšieho športovca PSK

04.02.2011 Prešov

Prešov 4. februára (TASR) – Najúspešnejším športovcom Prešovského samosprávneho kraja za rok 2010 sa stal hádzanár Tatrana Prešov Alexander Radčenko.
Ocenenie si prevzal vo štvrtok (3.2. ) večer na slávnostnom vyhodnotení v Historickej budove Jonáša Záborského v Prešove.
PSK oceňoval najúspešnejších jednotlivcov i športové kolektívy už po siedmy raz, pričom 37-ročný ruský hádzanár v službách prešovského majstrovského klubu titul získal druhýkrát za sebou.
Odborná komisia, ktorá posudzovala výsledky športovcov z Prešovského kraja v minulom roku do desiatky najlepších bez určenia poradia vybrala aj ďalšieho hádzanára Tatrana Radoslava Antla, lyžiara Martina Bajčičáka (SŠŠR MV SR Št. Pleso), popradského horolezca Petra Hámora, kulturistu Michala Hlinku zo Starej Ľubovne, bardejovských silových trojbojárov Júliu Kostúrovú a Marcela Mateja. Okrem nich sa medzi najlepších dostali aj popradská kulturistka Jana Purdiaková, džudistka Andrea Krišandová z Vranova nad Topľou a dvojica automobilových pretekárov Igor Drotár a Vladimír Bánoci z Prešova.
Najúspešnejším seniorským športovým kolektívom kraja sa stali hádzanári Tatrana Prešov. V trojici najlepších nechýbali volejbalisti VK Chemes Humenné a družstvo basketbalistiek BK Bemaco PU Prešov. PSK ocenil aj tri úspešné mládežnícke kolektívy: volejbalových kadetov VK PU Mirad Prešov, dorastencov Zápasníckeho klubu Vihorlat Snina a hádzanárske družstvo mladších žiakov Tatrana Prešov.
Od minulého roka si regionálna samospráva osobitne všíma aj úspechy študentov stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. V kategórii jednotlivcov ocenili karatistu Adama Vorobela z Gymnázia T. Vansovej v Starej Ľubovni a silového trojbojára Dávida Bendíka zo Spojenej strednej školy Ľudmily Podjavorinskej v Prešove. Za najúspešnejší stredoškolský kolektív v roku 2010 vyhlásili volejbalistov Strednej odbornej školy technickej v Humennom.
Zvláštnu cenu Predsedu PSK udelili za celoživotné športové aktivity Prešovčanovi Jozefovi Štecovi. Tento, dnes už 75-ročný atlét, lyžiar a horolezec, sa aj v súčasnosti zapája do mnohých podujatí a reprezentuje región a SR na domácich i medzinárodných súťažiach.
 

Vyberte región